The Friday Five – Boeken waar ik naar uitkijk

The Friday Five – Boeken waar ik naar uitkijk

4 May 2018 4 By fleur-talks

Hoi allemaal! Ik vind het heel leuk om te kunnen vertellen dat ik een Topic zal starten op mijn blog! Vanaf nu zal er (bijna) elke vrijdag een nieuwe post online komen te staan met daarin een lijstje van 5 boeken, of boek gerelateerde dingen! Hoe leuk is dat? Dit leuke idee is afkomstig van Joost (Nerdygeekfanboy) dus twijfel zeker niet, en geef zijn blog eens een kijkje! Klik hier om alle andere deelnemers van de ‘Friday Five’ te zien!

Goed, omdat ik plots heel druk was, komt deze post later online dan gepland. Laten we beginnen!

 

Het thema van vandaag is:

boeken waar ik naar uitkijk

Als eerste boek voor deze lijst heb ik The Smoke Thieves van Sally Green gekozen. Ik wist in eerste instantie niet veel meer dan de titel van dit boek, maar wat klinkt de samenvatting goed! Vanaf het moment dat ik ‘Half Zwart’ opensloeg en begon te lezen, werd ik fan van Sally Green. Ik ben dan ook meer dan heel erg benieuwd wat ik van dit boek ga vinden! Ps: heb je de half zwart trilogie nog niet gelezen? Kijk dan hier voor de samenvatting van het eerste boek, ik kan deze serie niet vaak genoeg aanraden!

 

Het is bijna erg, maar bijna alle boeken die ik dadelijk ga benoemen hebben iets met de Griekse Mythologie te maken. Als je me volgt op Instagram heb je er wellicht iets van meegekregen, maar ik kan niet genoeg krijgen van de verhalen rondom Griekse Mythologie. Ik ben dus ontzettend blij met alle nieuwe releases van de afgelopen maand en komende maanden. De boeken rondom Griekse Mythologie lijken niet te stoppen met verschijnen.

Vandaar staat het boek van Madeline Miller genaamd Circe dan ook op deze lijst. Ik ben Circe al tegengekomen in de boeken van Percy Jackson. Ze heeft daar een kleine rol en komt in maar twee hoofdstukken voor, maar ook in die paar bladzijden lijkt ze een enorme achtergrond te hebben. Dit is dan ook waarom ik benieuwd ben naar hoe haar verhaal verteld wordt in dit boek!

 

 

Het volgende boek is dus wederom een boek wat om Griekse Mythologie draait. De enige ‘echte’ boeken die ik tot nu toe gelezen heb die met Mythologie te maken hadden, waren boeken van Rick Riordan. Vandaar dat ik heel erg benieuwd ben om dit boek, genaamd Mythos, te lezen.  Ik ben heel nieuwsgierig om te zien hoe Stephen Fry met deze oude verhalen omgaat.

 

 

 

Over het volgende boek het ik tot nu toe alleen nog maar positieve dingen gehoord. Het gaat om Aru Shah and the end of time geschreven door Roshani Chokski. In dit  verhaal staat niet de Griekse mythologie, maar Hindoeïstische mythologie centraal! Er zijn amper boeken beschikbaar waar over andere vormen mythologie geschreven wordt dan Griekse of Romeinse.

Op de middelbare school heb ik al het een en ander geleerd over Hindoeistische mythologie, maar ik ben heel erg benieuwd in

hoeverre dat overeen gaat komen met een boek wat er volledig op gebaseerd is!

 

En last but not least, het derde boek in de Trials of Apollo serie! Het derde boek in deze serie heet The Burning  Maze en is (natuurlijk) geschreven door Rick Riordan. Ik heb afgelopen maand het eerste boek in deze serie gelezen, en vond hem geweldig. Deel twee staat dan ook op mijn TBR voor deze maand! Ik kan dan ook niet wachten om na het lezen van deel twee direct, in deel drie te duiken!

 

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn lijstje te lezen! Wat zijn 5 boeken waar jij naar uitkijkt? Laat het me weten in de comments!

 

Liefs, Fleur